Coaching met paarden Amsterdam

Voor zowel paarden als kinderen bied ik coaching met paarden in Amsterdam aan. Deze coaching met paarden in Amsterdam is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen die te maken hebben met bijvoorbeeld stress, faalangst, een burn-out, trauma, depressie, systeem problematiek, PTSS en autisme. Coaching met paarden in Amsterdam wordt ondertussen ook al gebruikt door het UWV in het kader van re-integratie trajecten wat mij trots maakt!

Coaching met paarden in Amsterdam en de blokkades die kunnen ontstaan

Het is een gegeven dat paarden vluchtdieren zijn en leven in een kudde. En een kudde is zo sterk als de zwakste schakel. Is een paard niet helemaal in orde? Dan kunnen paarden twee handelingen uitvoeren; of het paard wordt achtergelaten of er wordt hulp geboden. Helpen kan door de blokkades die ontstaan zijn op te sporen of door spanningen over te nemen. Op die manier gaat het lichaam weer stromen. Paarden hebben de gave om alleen naar het echte pijnpunt te gaan en dus niet waar de cliënt er één van heeft gemaakt.

Paarden kunnen geen spanningen vasthouden

In tegenstelling tot mensen kunnen paarden geen spanningen vasthouden en zullen spanningen loslaten door te gapen. Paarden laten eveneens gedrag zien dat je zowel bewust als onbewust gedurende de dag doet. Dit wordt ook wel spiegelen genoemd. Ik als paardencoach ben hierin gespecialiseerd en ik kan als geen ander dit gedrag vertalen.

Ben je een zwakke plek voor de kudde?

Paarden kunnen mensen laten zien wat ze wel en wat ze juist niet moeten doen. Stel je bent iemand die hard werkt en met een paard gaat wandelen. Het paard zal vervolgens stil gaan staan, omdat het paard voelt dat je te veel energie geeft. In paardentaal; je wordt een zwakke plek voor de kudde. Ga je bij een paard in de bak staan, dan beschouwt het paard je als een kuddegenoot. Ze scannen je, iets wat ook in het wild zal gebeuren, in eerste instantie om te zien of er kans op gevaar is.

Lichamelijke interactie en van hoofd richting lichaam

Paarden gaan door de energetische spanning op zoek naar blokkades en kijken zo of je gezond genoeg bent om op de vlucht te slaan. Vervolgens kom je door lichamelijke interactie van het hoofd in je lichaam. Het verbinden en het zijn ga je op dat moment op non-verbale wijze aan, zonder een oordeel te vellen. Kies ook voor paarden therapie in Amsterdam. Het kan je erg veel bieden.