Paarden therapie Amsterdam

Paarden therapie in Amsterdam kan heilzaam werken voor mensen. Zo zeer zelfs dat ook het UWV ondertussen al gebruikmaakt van paarden therapie Amsterdam. Dat doen ze overigens in het kader van re-integratie.

Paarden sporen blokkades op en nemen spanningen over

Paarden kunnen mensen veel vertellen. Dit vanuit de gedachte dat paarden vluchtdieren zijn en vanuit de natuur in een kudde leven. En van kuddes is, zo weet ik als specialist in coaching met paarden in Amsterdam, bekend dat die zo sterk zijn als de zwakste schakel. Is een paard niet fit, dan wordt het of achtergelaten of ze worden geholpen. Helpen? Dat doen paarden door de blokkades op te sporen en spanningen over te nemen. Op die manier wordt het lichaam weer beter.

Paarden houden geen spanningen vast, wij mensen doen dat wel

Van paarden is bekend dat ze alleen in de richting naar het echte pijnpunt gaan. Niets meer en niets minder. Paarden kunnen geen spanningen vasthouden. Ze kunnen de pijn weer loslaten door bijvoorbeeld te geeuwen. Paarden doen bovendien aan spiegelen. Ze kunnen gedrag vertonen dat jij in je dagelijkse leven bewust of onbewust laat zien. Ik als specialist in paarden therapie in Amsterdam ben in staat om dit gedrag te vertalen. Paarden kunnen je ook laten zien wat je moet doen en wat je juist moet laten.

Paarden scannen je en kijken of er gevaar dreigt

Mooi voorbeeld is wel iemand die hard werkt. Stel diegene gaat met een paard aan de wandel. Het paard zal dan op een gegeven moment zijn wandeltocht staken. Dit omdat hij voelt dat jij als mens teveel energie geeft en daardoor zwak wordt voor de kudde. Ga jij bij een paard in de paardenbak staan, dan zien paarden je als een onderdeel van de kudde. Dat betekent dat ze je scannen en kijken of er gevaar is. Ze gaan door energetische spanning op zoek naar blokkades, iets dat ze doen om te onderzoeken of jij gezond bent om te vluchten. Als vanzelf kom je als mens zo van je hoofd in het lichaam. En dat op geheel non-verbale wijze en zonder een oordeel te geven.

Paarden therapie in Amsterdam is er voor iedereen

Paarden therapie in Amsterdam is er voor iedereen. Voor zowel volwassenen als kinderen en wanneer sprake is van klachten als PTSS, stress, een burn-out, depressie en trauma kan deze therapie je echt verder helpen. Maak er gebruik van!