Wat is paardencoaching?

Wat is paardencoaching?

Paarden leven in een kudde en zijn daarbij niet in staat na te denken zoals wij mensen dat doen. Paarden werken met lichaamsenergie. Paarden zijn ook vluchtdieren. Om met de hele kudde te kunnen vluchten voor roofdieren, moet de kudde "gezond" zijn. De hele kudde wordt "gescand" op hun lichaamsenergie (non verbaal).

Als een mens bij een paard gaat staan, dan “scannen” ze ons ook direct. Een paard is expert in het lezen van lichaamstaal en uitermate gevoelig voor het gedrag en de innerlijke (emotionele) belevingswereld van de ander. Een paardencoach is erin gespecialiseerd om het gedrag van het paard te vertalen naar mensen.

Voor wie?

Paardencoaching is voor iedereen die openstaat voor verandering en meer:

Heb je last van een burn-out, trauma, ervaar je veel stress, pieker je veel? Wil je leren hoe je makkelijk contact kan maken (met jezelf), houden en beïnvloeden? Of bewust worden hoe je op een ander overkomt zowel door verbale- en non verbale communicatie? Ook dan kun je bij mij terecht voor paardencoaching!

Tevens kan ik je coachen om zekerder van jezelf te worden, beter om te gaan met weerstand, keuzes te maken, vinden van balans, stellen van doelen en grenzen te stellen.

Hoe werkt een coachingsessie?

We starten met een kennismakingsgesprek onder het genot van koffie/thee. De coach zal je vragen het intakeformulier in te vullen en willen weten hoe het met je gaat. Vervolgens mag je kennis maken met het paard die je zelf uit mag zoeken. We nemen het paard mee naar de afgebakende ruimte en zal vanaf daar zijn werk gaan doen.

Een sessie dient zich aan en daar staat geen vaste tijd voor. Uit ervaring is gebleken dat een sessie 1 à 1,5 uur duurt. Na de sessie volgt een korte evaluatie. Afhankelijk van de sessie duurt het indalen/verwerken hiervan zo’n 2 à 3 weken. Mocht er zich tussentijds iets belangrijks aandienen, dan mag je altijd contact met mij opnemen.

Let op: voor ondernemers zijn de bedragen (gedeeltelijk) aftrekbaar van de belasting.

Trajecten

Komt er tijdens de eerste sessie een thema boven die je graag uit wilt diepen, dan kan dat in een klein of groot traject. Na de eerste sessie gaan we gericht aan de slag met dat thema. De technieken die ik gebruik voor trajecten zullen niet alleen bestaan uit 1 op 1 sessies met de paarden. Zo kan ik gebruik maken van de coachingsmethodieken zonder paard, waar evt. een praktische vorm in zit en weer bij de paarden in kan zetten. De praktische vorm kan zowel binnen als buiten zijn bij het paard en het paard er als vrij element bij loopt en de weerspiegeling geeft van wat er bij je van binnen gebeurt. Ook kunnen we elementen en het paard inzetten om zo tot inzichten en bewustwording te komen. Hoe lang een traject is, is persoonsgebonden.

Heb je een thema waar je een verdieping in wilt doen zit je ongeveer aan 3 sessies. Is het een thema wat al langer speelt, dan zal je meer moeten denken aan 7 sessies. Toch is er niet veel te zeggen over hoeveel sessies je nodig hebt omdat elk persoon anders is en je nooit weet waar je tegenaan loopt. Zo ben je met een trauma al snel 3/4 jaar bezig als je veiligheid wilt vergroten.

Locatie

In het mooie, maar ook drukke Amsterdam Noord hebben wij 2 percelen waar wij onze paarden houden. Het ene perceel gebruiken we voor de manege activiteiten en het andere voor paardencoaching. Heerlijke locaties waar we een eigen kantine hebben en je jezelf even lekker kan terugtrekken. De locatie is zeer gemakkelijk te bereiken met de fiets en ook met de auto. We liggen vrijwel direct aan de ring A10 van Amsterdam en er is gratis parkeergelegenheid.

Het adres is:

SR Paarden Coaching en Paardrijlessen, Vikingpad 30, 1034 VG, Amsterdam