Paarden therapie Amsterdam

Paarden­coaching

Wat is paardencoaching?

Wat is paarden­coaching

Paarden zijn vluchtdieren en leven vanuit de natuur in een kudde. Een kudde is zo zwak als hun zwakste kuddegenoot.
Op het moment dat er een paard niet lekker is, dan kunnen ze twee dingen doen: achterlaten of helpen.
Dat helpen doen ze door blokkades op te sporen en spanningen over te nemen zodat het lichaam weer gaat stromen.
Paarden zullen alleen naar het echte pijnpunt gaan en niet waar de cliënt er één van heeft gemaakt.

Paarden kunnen geen spanningen vasthouden zoals wij mensen en zullen de spanningen weer loslaten door bijvoorbeeld te gapen. Ook kunnen de paarden gedrag laten zien die je bewust of onbewust in je dagelijkse dag doet (ook wel spiegelen genoemd). Wij als paardencoaches zijn hierin gespecialiseerd om dit gedrag te vertalen.

Als laatste kunnen ze ook laten zien wat je juist wel of niet moet doen.
Als voorbeeld genomen: Je bent een te harde werker en gaat met het paard wandelen.
Het paard zal dan stil gaan staan omdat hij voelt dat je te veel energie geeft (en zo zwak wordt voor de kudde).

Zodra mensen in de bak gaan staan, dan zullen de paarden je zien als een tweebenige kuddegenoot.
Ze zullen je scannen (zoals ze ook in het wild doen om te kijken of er gevaar is) en door de energetische spanning op zoek gaan naar blokkades (om te kijken of je gezond genoeg bent om te vluchten). Door de lichamelijke interactie kom je meer vanuit je hoofd in je lichaam. Het “zijn” en de “verbinding” is iets wat je non-verbaal, veilig en oordeel loos aangaat.

Paardencoaching is voor iedere doelgroep toepasbaar. We bieden Paardencoaching aan voor volwassenen en kinderen (zie kinder(paarden)coaching) met verschillende klachten o.a. stress, (faal)angst, burn-out, depressie, trauma, systeem problematiek (zie systemisch werk), PTSS, autisme. Ook verzorgen wij re-integratie trajecten voor het UWV.

Kinder­(paarden)coaching

Bij kindercoaching is het paard het maatje van het kind. Dat paard is veilig, non-verbaal en zonder oordeel.
In deze veilige omgeving is het fijn leren en ontdekken voor het kind en spiegelt het paard het gedrag van het kind. Het leren en ontdekken doen we met uitdagende spelletjes en of activiteiten.
Door het oefenen met het paard krijgt het kind de mogelijkheid om alternatief gedrag te leren en ontwikkeling komt op gang.

Kindercoaching met paarden is een behandelingsvorm die minder op (verbale) menselijke interactie is gericht. Dus als het kind niet of nauwelijks kan praten is deze coaching techniek ook geschikt.
We werken vanuit de beleveniswereld van kinderen, hun fantasie en creativiteit.

Voor wie?

SR Paardencoaching biedt individuele sessies en trajecten voor kinderen die begeleiding zoeken in hun dagelijkse uitdagingen. Deze uitdagingen kunnen variëren van het vergroten van weerbaarheid of zelfvertrouwen, het omgaan met gedragsproblematiek, (faal)angst, verwerken van rouw, systeemproblematiek (zie systemisch werk), problemen met leeftijdsgenoten, trauma, ADD, ADHA of autisme spectrum etc.

Vrijblijvende intake

Voordat je de keuze maakt om aan een traject te starten nodigen we je altijd uit voor een gratis intakegesprek van ongeveer 30 tot 45 minuten.

Wij vinden dit gesprek erg belangrijk, zo kunnen wij ervaren hoe deze plek voor jou voelt en of de klik er is om met ons samen te werken. 
Mocht het zo zijn dat het niet goed aanvoelt en of dat de klik er niet is, dan is het gevoel van veiligheid er niet en maakt de kans van slagen veel minder groot voor het traject.

Een traject bestaat uit (systemische) paardencoachsessies en of coachsessies.
We starten altijd met een paardencoachsessie omdat het zeer effectief, confronterend, eerlijk, direct en zonder oordeel is.

Trajecten

Keuze uit:

Eenmalige sessie​

Kennismaken met waar sta ik nu.​

Gratis intake
+ 3 sessies

Inzicht en overzicht, meer uit het leven halen.

Gratis intake
+ 5 sessies

Beweging in zichzelf of persoonlijke thema’s.

Gratis intake
+ 7 sessies

Persoonlijke thema’s behandelen die in het lijf zijn gaan zitten.

De sessies zijn gemiddeld 1 keer per 14 dagen. Tussen de 14 dagen door is er altijd 1 contact moment op afstand.
Bij komst altijd rekening houden met het weer, want het is buiten. Zorg ook voor schoenen die vies mogen worden.

Ook is het mogelijk om met een groepje van 3 of 4 personen te komen. Je kan dan ervaren wat het verschil is van persoon tot persoon.
Het is ook fijn om van elkaar te leren in een veilige setting. Naast coaching met een kleine groep, is het ook mogelijk om met een grotere groep te komen.
Daar kunt u denken aan bijvoorbeeld een teamuitje van het werk waarbij wij op zoek gaan naar de dynamiek binnen de groep en de rol van u zelf binnen het team.

Workshops

Bij SR Paardencoaching bieden wij regelmatig workshops aan. Soorten workshops:

Re-integratie is een groot onderdeel binnen ons bedrijf! 
Daarom willen wij door middel van een Workshop Paardencoaching laten zien aan alle verzuimspecialisten en (HR)Managers hoe wij dit inzetten binnen onze doelgroep. 

Doordat Paardencoaching slecht voor te stellen is, maar zeker voelbaar en zichtbaar is willen wij jullie de mogelijkheid geven om het zelf te ervaren. 

We starten de ochtend met uitleg hoe de paarden mensen kunnen helpen en waarom. Daarna doen 2 twee sessies om te laten zien wat er bij twee verschillende mensen gebeurt. 
We werken in een kleine groep en veiligheid staat altijd voorop.

Voor alle paardencoaches in mijn netwerk! 

Intervisie is een prachtig hulpmiddel voor jou als Paardencoach om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de Paardencoaching en om je eigen vaardigheid te blijven ontwikkelen. 

We bieden de mogelijkheid: 

  • om jouw vaardigheden te blijven oefenen en of te verbeteren
  • jouw kwaliteiten en professionaliteit uit te breiden
  • jouw kennis, kunde en ervaring te delen met vakgenoten
  • om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen

Binnen ons bedrijf krijgen wij veel te maken met Trauma en andere psychische klachten. Juist op het gebied van trauma is gebleken dat paardencoaching een zeer effectief hulpmiddel is onder de trauma cliënten. Dit gebeurt vooral door het non-verbaal, niet oordelend, in het hier en nu veilige paard en wat wij vertalen. Dat is vaak nog een vaag verhaal voor de wetenschap. Daarom bieden wij deze workshop aan om te ervaren wat het precies met je doet!

Ervaar het een ochtend en je bent een zeer grote ervaring rijker!

Eerst krijg je een uitleg over hoe paarden werken en wat ze voor ons als mensen kunnen betekenen. 
Dan krijgt een ieder de gelegenheid om een korte individuele sessie te doen bij het paard, zodat je kan ervaren wat het bij je doet. 
We werken in kleine groepjes en veiligheid staat voorop. Mocht je alleen willen observeren, dan is dit natuurlijk ook prima. 
Het zien van een andere sessies is erg leerzaam, want ook daar kan al beweging in het lichaam mee komen. 

 

Voor wie: 

Iedereen die meer wil weten of ervaren wat Paardencoaching met je doet.

Paarden kunnen heel goed de dynamiek binnen een systeem waarnemen. Dit kunnen paarden zo goed vanwege hun natuurlijke gedrag vanuit de kudde in het wild.

Door het team uitdagende oefeningen te laten doen wordt er direct zichtbaar wie welke plaats heeft in het systeem en daar zullen de paarden op reageren. Het is voelbaar en zichtbaar zonder nog maar een woord gesproken te hebben. Daar waar nodig is zullen wij de groep begeleiden en extra vertalen van wat er gebeurt bij de paarden. Voor de groep een zeer leerzame dag en een mooie ervaring!!

Mocht je graag een uitje/workshop willen met familie en of vrienden, dan is dit ook mogelijk. Hierbij kunt u mailen met uw hulpvraag en zo kunnen wij een workshop voor u op maat maken.