Rijlessen

Rijlessen kinderen en volwassenen

Rijlessen kinderen en volwassenen

Bij SR Paardencoaching en Paardrijlessen kunt u mentaal en fysiek één geheel worden met het paard, onze lessen zijn geschikt voor volwassenen en kinderen.
We starten met instructielessen die gegeven worden door gediplomeerde instructeurs.

Wij zijn gespecialiseerd in het wegnemen van spanningen (mentaal of fysiek), waarbij we lessen aanbieden (zie Rijlessen met Coaching)
die gegeven worden door gediplomeerde instructeurs die tevens gediplomeerd paardencoach zijn. 
De ruiter wordt extra ondersteund.   

Wil jij jezelf verbeteren op het paard of heb je een blessure (gehad), dan is Joker Training, het mechanische paard zeker iets voor jou!

Door les te volgen op Joker kan je met je volledige aandacht naar je lijf gaan en word je niet gestoord door de disbalans en compensaties van je paard
en eventuele hulpen die je moet geven (zie Joker Training).

Spreken de Ruitercoachingslessen je aan, wil je de diepte in en wil je ook verder op het paard, dan is de module Joker Training & Coaching iets voor jou.
Een prachtige cursus van 5 keer waarbij je paardrijskills op een hele mooie en veilige manier gaat verbeteren (zie Joker Training & Coaching).

Op het gebied van paardencoaching (naast het paard, zie Paardencoaching) gaan we mentaal een stap verder.
Hierbij kunt u o.a. denken aan Burn-out, Depressie, Stress, Systeem problematiek, Trauma.
Ook begeleidt Sylvia Reijnders UWV-trajecten in Amsterdam en omgeving (zie UWV).
We hebben voor u een geheel pakket samengesteld zodat u kunt instromen wat voor u goed voelt en vanaf daar kunt doorgroeien.

Bent u liever op zoek naar groepslessen, neem dan een kijkje op www.turnersstable.nl.
Bij Turner’s Stable verzorgen wij alle groepslessen op maat.

Daarbij zijn we expert op het gebied van spanningen, waarbij we lessen aanbieden, die gegeven worden door gediplomeerde instructeurs en tevens gediplomeerd paardencoach zijn. De ruiter wordt extra ondersteund in wat het paard met jou doet en wat jij met het paard doet.  

Paarden therapie Amsterdam
Paarden­coaching

Op het gebied van paardencoaching (naast het paard) gaan we mentaal een stap verder. Hierbij kunt u o.a. denken aan Burn-out, Depressie, Stress, Systeem problematiek, Trauma.

UWV begeleiding

Ook is Sylvia Reijnders onderaannemer voor Caprilli Coaching & Training voor het begeleiden van UWV-trajecten in Amsterdam en omgeving.

Instructie

Je wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur die je het vak van het paardrijden gaat laten beheersen.
Geschikt voor alle ruiters, van (totale) beginner tot gevorderde.

Wilt u liever meer begeleiding op het gebied van spanningen, zie Rijlessen met Coaching.

Op het paard – rijlessen

kinderen en volwassenen

30 minuten

30
00
 •  

45 minuten

37
50
 •  

1 uur

50
00
 •  

Ruiter­coaching

Deze les vorm is ontstaan door jarenlange ervaring in het geven van “gewone” instructie. Daarbij is gebleken dat klanten veel last hadden van spanningen in het lichaam.
Dat kan voortkomen vanuit angst, maar ook kunnen spanningen opgeslagen zitten in het lichaam, waardoor je je lichaam minder voelt of kunt bewegen.
Ook door blessures zou er een beperking van bewegen kunnen ontstaan waarbij je geholpen wordt spanningsvrij te bewegen.

Ruiter-coach lessen, wat is dat precies?

Wij mensen leven in ons eigen (familie) systeem. Daar leren wij hoe we ons leven leven en alles daarbuiten weten we niet.
Op het moment dat je op een paard gaat rijden word je geconfronteerd met je eigen systeem. Van wat je juist wel of niet doet.
Dat kan (onbewust) zo onveilig voelen dat je daardoor uit verbinding gaat met het paard en je op je hoofd (ratio) verder gaat rijden.
Je gevoel is natuurlijk altijd sneller dan je hoofd en dus ben je altijd te laat met reageren en zo kan er weer meer onveiligheid ontstaan.
Of je gaat te hard werken om zo controle te houden!

Wat gaan we doen?

Door meer te laten voelen word je bewust gemaakt of je onveiligheid ervaart of hebt ervaren.
Stap twee is door bewustwording aan te brengen in je patronen. Die patronen zullen zichtbaar worden door de paarden.

Voor wie?

Iedereen die wil leren paardrijden met meer bewustwording, verbinding, rust en veiligheid.
De een heeft een paar lessen nodig om een stap verder te gaan en de ander vindt de onderbouwing fijn
om zo te blijven voelen wat er tussen paard en mens omgaat om zo eenheid te blijven houden.

Wil je een stapje verder, kijk bij Joker Training & Coaching!

Op het paard – rijlessen en coaching op het paard

kinderen en volwassenen

45 minuten

57
50
 •  

1 uur

70
00
 •  

Joker de simulator

Wil jij jezelf verbeteren op het paard of heb je een blessure (gehad), dan is Joker Training zeker iets voor jou! Door les te volgen op Joker kan je met je volledige aandacht naar je lijf gaan en word je niet gestoord door de disbalans en compensaties van je paard en eventuele hulpen die je moet geven. Daarnaast geeft Joker alleen terug wat JIJ erin stopt. Je voelt en ziet direct wat de invloed is van je houding en bewegingspatronen. Zo kom je er achter waarom rompstabiliteit zo belangrijk is en hoe je je romp stabiel kunt maken.

Ook leer je op Joker de opwaartse beweging in je lijf te vinden, zodat je jezelf licht kan maken in het zadel. Een belangrijke voorwaarde voor het paard om zijn rug te kunnen liften en jou op te kunnen tillen!

Daarnaast is er ook ruimte om aan je eigen persoonlijke uitdaging te werken. Last van onrustige handen, beugels die je telkens verliest, een stoelzit of iets anders? We geven je graag tips op deze problemen te verhelpen.

Voor kinderen is Joker te boeken voor 30 of 45 minuten.
Voor (jong)volwassenen 45 minuten of 60 minuten.

Wil je een stapje verder, kijk bij Joker Training & Coaching!

Joker Training & Coaching

Wil jij door middel van houding- en zitles op het simulatiepaard Joker én coaching:

 • Je echt leren verbinden met een paard? 
 • Jezelf in balans brengen en daardoor ook het paard? 
 • Met meer zelfvertrouwen en ontspanning je doelen bereiken? 
 • Je angsten op het paard overwinnen? 
 • Bewust worden van wat jouw gevoel doet met het paard? 
 • Bewust worden van wat het paard doet met jouw gevoel? 
 • Meer controle krijgen over je lichaam, waardoor je beter gaat rijden?

 

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur die gegeven worden door een gespecialiseerde instructrice en paardencoach die samen hun krachten bundelen om jouw ruiterskills naar een hoger level te tillen. Je wordt niet alleen een betere ruiter; ook op persoonlijk vlak zal deze cursus zeer waardevol zijn en je mooie inzichten geven. 

Zowel voor volwassen als kinderen is de cursus een verrijking op de gewone paardrijlessen en helpt het je naar paardrijden 2.0!

Hoe ziet de cursus eruit?

Houding- en zitles op Joker  –  De basis.     45 min

Hoe maak je jezelf stabiel en vind je de opwaartse beweging? Twee belangrijke aspecten die ervoor zorgen dat je een makkelijk te dragen pakketje wordt voor je paard.

 

Coaching  –  Theorie: Wat is bewust leiderschap?      45 min

Doormiddel van een leuke, interactieve presentatie, zul je dingen ontdekken over het gedrag en taal van paarden, wat je misschien nog helemaal niet wist? Super gaaf toch om te begrijpen hoe paarden “denken”? Zowel voor jezelf als voor een paard is het toch super fijn om elkaar te begrijpen?

Houding- en zitles op Joker  –  Overgangen en galop.     45 min

Wat als je helemaal zelf de galopbeweging moet maken ZONDER hulp van je paard. Weet jij deze beweging te vinden? En hoe kan dit de galop van je paard, maar ook je eigen balans verbeteren?

 

Coaching  –  “Paard en contact”.      45 min

Wat heeft een paard ons te vertellen? Veel meer als dat je misschien denkt! Samen met Mabelle ga je 1 op 1 naast de paarden aan de slag. Zij zal als het ware als tolk fungeren en je vertellen hoe paarden onderling (maar ook met ons!) communiceren. Super handig om dit toe te kunnen passen tijdens de omgang met paarden en het rijden.

Houding- en zitles op Joker  –  Lichtrijden.     45 min

Ben je eigenlijk wel aan het lichtrijden? Of is het meer “zwaar” rijden? Leer wat correct lichtrijden is en waarom een juiste beenligging hier zo belangrijk bij is. In les 5 wordt dit nóg duidelijker als we dit op een echt paard gaan doen! Je paard zal het je namelijk laten zien (en je heel dankbaar zijn).

 

Coaching  –  “Help hij doet 't niet”.      45 min

Door de voorgaande dagen en alle ervaring die je misschien al hebt (rijlessen, boeken, etc.) is je rugtas met kennis goed gevuld. Ondanks dat, heb je soms het gevoel dat jij en het paard elkaar niet begrijpen. Hoe hard je ook je best doet, hoe graag je het ook wil. Tijdens deze dag gaan we 1 op 1 kijken waar de schoen wringt en ontdek je manieren die wel werken. En misschien kosten die je verassend minder energie dan je zou denken!

Houding- en zitles op Joker  –  Teugelvoering en richting aangeven.     45 min

Nu je in balans op Joker kan zitten en hem kan aansturen in de verschillende gangen, komt daar het aangeven van richting nog bij! Zowel met de teugels als met je lichaam.

 

Coaching  –  Waar sta je nu?     45 min

Wat zou je graag verder ontwikkelen? Deze dag staat in het teken van voorbereiding op de laatste dag. Tijdens deze les gaan we samen kijken waar je nu staat en wat je graag nog verder wil ontwikkelen. Aan de hand daarvan vullen we, in overleg, het praktijk gedeelte in.

Toepassing houding- en zitlessen en coaching te paard, samen met paardencoach/ruitercoach en gespecialiseerde instructrice.     1,5 uur

In deze les gaan we een groot deel van de skills, die je op Joker hebt opgebouwd en tijdens de coaching sessies hebt ontwikkeld, toepassen in het rijden en mag je gaan ervaren hoe het nou voelt op een écht paard.  Met als doel meer samenwerking, plezier, verbinding en flow tijdens het rijden en de omgang met paarden.

De cursus wordt afgesloten met een evaluatie.

Recensies Joker Training & Coaching

De Jokertraining is voor mij een uitstekende manier om het paardrijden te oefenen en heeft mij enorm geholpen om mijn houding op het paard te verbeteren.
Daarbij heb ik ook veel nieuwe, interessante feitjes over het paard geleerd en ik begrijp nu ook bepaalde handelingen  en reacties van het paard beter.
Dankzij de deskundige en gedreven manier van lesgeven van Carmen, gaat het rijden nu een stuk lichter!
 
De combinatie met het coachen door Mabelle heb ik als prettig ervaren. Ik vond de coaching met paarden geschikter voor mij dan de reguliere coaching omdat ik veel met mijn hoofd bezig ben in het dagelijkse leven en nu ging het om het gevoel en om de emoties en niet om het verstand en het denken.
Ik vind Mabelle een fijne, deskundige coach, die heel goed de reacties van de paarden op mijn gevoelens en emoties wist te vertalen naar ‘mensen taal’,
waardoor ik mij bewust werd van een aantal zaken en die ik met succes aan kon pakken. Kortom, ik heb er veel aan gehad. Ik gun iedereen zo’n ervaring.
Een echte aanrader!

Wat heeft de sessie/jokerles je opgeleverd?

Technisch beter weten wat ik doe.
In combinatie met de ruitercoaching een steeds beter begrip van wat me tot nu toe tegenhoudt en dus inzicht in waar ik aan kan werken.
Inspirerende zondagen, waarbij we elke keer weer iets nieuws hebben geleerd.