UWV

Arbeidsmarkt re-intergratie

Caprilli Coaching
& Training

Wil je meer weten of kies je voor een vrijblijvend klikgesprek,
mail dan naar: sylviar@caprillicoaching.nl

Trajecten

Naar Werk

Een traject Naar Werk is speciaal bedoeld voor mensen die na een periode van uitkering weer in staat zijn om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Het kan zijn dat je al een traject Werk fit hebt gedaan, maar dit hoeft niet. Je weet in principe wat je wilt en bent er klaar voor om te gaan solliciteren en aan het werk te gaan.

Werk Fit​

Een traject Werk Fit is speciaal bedoeld voor mensen die weliswaar nog ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’ hebben, maar voor wie het wel de verwachting is dat je snel weer arbeidsfit kunt zijn. Het kan zijn dat je al een modulair traject hebt gedaan, maar dit hoeft niet. Je balans is in enige mate stabiel om weer activiteiten op te pakken in een werkervaringsplek of stageplek. In een traject Werk Fit hebben we tijd en ruimte om uit te zoeken naar welk soort werk jouw hart uitgaat, zodat je daarin ook aan de slag kunt.

Modulair

De Modulaire trajecten van het UWV zijn speciaal bedoeld voor mensen met een ‘grote afstand tot de arbeidsmarkt’. Je herkent je er misschien wel in dat je al langere tijd thuis zit en amper nog buiten de deur komt. De reden dat je thuis zit heeft waarschijnlijk te maken met klachten op het gebied van burn-out, trauma, depressie, angsten, energiegebrek, onzekerheid en dergelijke. Vaak horen de uitkeringsvormen Ziektewet, WIA, Wajong en dergelijke daarbij. Dan lijkt één van de volgende trajecten jou op het lijf geschreven.

Praktijk Assessment

Een traject Praktijk Assessment is speciaal bedoeld voor mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ voor wie niet precies duidelijk is bij welke begeleiding je het meeste baat hebt. Waarschijnlijk heb je een uitkering zoals Ziektewet, WIA, WAO, Wajong of iets dergelijks en ben je al een tijdje niet actief geweest in de maatschappij of op de arbeidsmarkt. De redenen hiervoor kunnen heel divers zijn en soms is het moeilijk om te bepalen waar je nou echt baat bij zou hebben om je te helpen weer actief te worden. Daarvoor is de trajectvorm Praktijk Assessment uitgevonden.  

Modulair

Participatie Interventie​

Hierbij ga je de eerste stappen zetten om weer in balans te komen en mondjesmaat activiteiten buiten de deur te ondernemen. Er wordt niks overhaast; alles is gericht op ontspanning en herstel van lijf en geest. Het doel is om je weer meer te laten deelnemen aan de maatschappij, op je geheel eigen manier.

Bevorderen Maatschappelijke Deelname​

Hier ga je al meer aan de slag met georganiseerde activiteiten buiten de deur. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij een club of vereniging in de buurt, vrijwilligerswerk oppakken of een leuke stageplaats zoeken bij een bedrijf of organisatie die je aanspreekt. Het doel is om je deelname aan de maatschappij te vergroten en weer meer richting arbeidsmarkt te bewegen.

Begeleiding bij Scholing​

Deze trajectvorm is speciaal bedoeld om mensen die een opleiding volgen en wat extra begeleiding kunnen gebruiken om de opleiding vol te houden en af te ronden. Het doel is dus om een certificaat of diploma te halen.