Sylvia Reijnders

Als paardenmeisje ben ik rationeel opgevoed, en door de spiegel van de paarden altijd geconfronteerd met het gevoel wat er niet was. Daardoor ben ik altijd op zoek gegaan naar dat gevoel. Door dat proces ben ik van een rationele (Orun) instructrice naar een instructrice gegaan die op zoek gaat naar de spanningen in de mens. Dat is zo een natuurlijk proces geweest dat mensen mij meerdere malen hebben gezegd dat het leek of ik door ze heen keek. Daardoor ben ik mijzelf gaan verdiepen in het paardencoaching vak, dat smaakte naar meer en zo ben ik bij Caprilli uiteindelijk bijna alle opleidingen gaan volgen. Daar waar ik nog vraagtekens achter zette vanuit mijn eigen stuk werden beantwoord. Ondertussen ben ik gecertificeerd paardencoach, gecertificeerd systeemcoach met en zonder paarden, traumacoach en algemene coach.

Mijn aandacht werd al snel getrokken door systemisch werk (familieopstellingen) en trauma, vandaar dat de veiligheid voor mij een zeer belangrijk punt is.

Of ik nu paardrijles geef of met paardencoaching bezig ben, spanningen zijn er altijd overal.

De kunst is om de spanningen met behulp van paarden te benoemen en zo mensen bewust te maken wat bij hen in de dagelijkse dag beweegt of juist niet. Ik werk graag vanuit een bewustwording vanuit het lichaam, waar vertrouwen in gaat komen en zo de verbinding kan maken met jezelf en dus ook je hart.

Ervaringen